3 bra tips för att träna


Motivation i luften

Motivation i luften

Visst har vi alla varit där. Dom dagarna man riktigt inte orkar gå ur sängen. Och inte minst när man inte orkar ta på sig träningsskorna för att gå ut och springa.

Men det finns några sätt som jag själv tycker är väldigt bra tips för att kunna motivera sig själv. Det första har med att göra saker till rutin. Att man samma klockslag samma dag gör sin träning. Så man får in rutinerna. Det man brukar säga är träningsrutin är rutin. För man ska inte tänka så mycket och ödsla mental energi för att sätta igång. Utan det ska bara vara gammal vana.

För att komma igång med rutinerna, så behöver man se till att påminna sig om det hela. Sätt träningsskorna så du se dom lätt. Ställ klockan. Sätt upp tydliga mål och framförallt belöning. Ibland kanske inte belöningarna känns motiverande för dig. Då behöver du sätta ribban lite högre och belöna dig ännu mer. Ett av de bästa sättet jag har att belöna mig själv på, är att gå på massage efter en lång träningshelg. Särskilt om jag tränar runt Stockholm, då har jag en favorit.  Men ibland kanske att du behöver straffa dig själv på något sätt? Morot och piska så att säga.

Det allra bästa tipset jag kan ge är att man tränar med en kompis. Min kompis Erika som jag brukar träna med och som också kommer från Markaryd är en stor motivationsfaktor för mig att ta mig ut och träna.

Så det är väll min 3 bra tips
1. Få en rutin
2. Belöna dig själv
3. Hitta en kompis att träna med

Kanske lättare skrivet än gjort. Men förhoppningsvis har det här inlägget just nu motiverat dig att bli mera motiverad.

 

Comments are closed.