Skor vid orientering


Sköna skor vid orientering

orienteringsskor

Du kommer inte att vilja snåla när du köper dina orienteringsskor. Dina skor kommer behöva vara tåliga eftersom man ofta springer i ganska så hårda terränger.

Det kommer förmodligen vara värt för dig att köpa ett par skor av bra kvalitet även om det kostar lite mer. Jag som springer väldigt mycket känner att runt 2000kr känns helt rimligt då jag förhoppningsvis kan använda mina skor en längre tid.

En annan faktor som påverkar är klimatet du springer i. Bor du exempelvis i Sverige så kommer dina orienteringsskor att utsättas för mer påfrestningar än vad dom skulle göra i varmare länder. Gillar man att springa även under höst och vintertid så kommer skorna givetvis att slitas på väldigt mycket hårdare i jämförelse med att man bara sprang under sommaren.

Ett annat bra tips är att köpa dina skor på olika reor och liknande. Det dyker alltid upp bra priser på något äldre modeller. En ett år gammal sko modell kommer aldrig vara så mycket sämre än den nya modellen. Dock kommer den att kunna vara minst några hundralappar billigare.

Har du inte bra skor kommer dina fötter bli trötta snabbare och det kan lätt uppstå smärta och detta är givetvis inte bra alls om du har en lång eller viktig tävling som du vill prestera bra i. Du kommer även vilja försäkra dig om att dina skor kan hantera vatten på bästa sätt. I Sverige hamnar man nästan alltid i situationer där man springer genom lera och vatten pölar och blir man då blöt om fötterna så tappar man väldigt lätt fokus på det som är viktigt.

Även greppet på dina skor är viktigt att undersöka innan du köper dom. Du vill inte tappa balansen på någon hal berghäll eller slinta på en våt sten. Se därför till att du testar dom olika modellerna mot olika ytor när du köper skorna. Har dom bra grepp så kommer detta att hjälpa dig mycket.

Comments are closed.