Handskar som passar händerna


Som handen i handsken

Som handen i handsken

Om ni ska använda en typ av handskar så är det givetvis väldigt viktigt att dom är flexibla och smidiga. Ska ni kunna läsa och hantera en karta på ett smidigt sätt så vill ni ha full möjlighet att bläddra och vända på saker snabbt och smidigt.

Det är några olika saker som blir viktiga när man köper sina handskar. Att dom är tunna är väldigt viktigt. Tjocka handskar gör det direkt mycket svårare att hantera tunna papper och andra saker så detta är ett måste. Det kan givetvis vara delvis på bekostnad av att man blir lite kall om fingrarna ibland om det är riktigt kallt väder. Det är dock något som gör allt mycket bättre för dig som orienterar så jag tycker att man får göra den uppoffringen. Kanske går det att argumentera för att det inte är helt nödvändigt om ni inte satsar på sporten som proffs, men vill man prestera optimalt så är det dock detta som gäller.

Det är även bra om dina hanskar har ett material som har en del friktion. Om dom är för hala kan det bli svårt att greppa saker samt bläddra i eventuella kartor. Med rätt typ av material kommer ni att kunna känna att det i princip vore som ni inte hade några hanskar på er, fast ni har det.

Regn och liknande kan givetvis göra dina hanskar odugliga. Skulle dom bli för våta och svåra att hantera så är det ju inte hela världenn dock. Ni kan då bara stoppa ner dom i fickorna och köra vidare utan dom. Då får man helt enkelt bita ihop och se till att klara av loppet så fort som möjligt. Skulle ni vinna loppet sedan så kan ni säkert känna er nöjda ändå även om händerna är lite frusna.

Comments are closed.