Kycklingsallad perfekt för varma dagar


Eftersom jag skrev om nudelsoppa för kalladagar, tycker jag det passar bra med kycklingsallad för varma dagar. Nu i somras, var det ju en och annan dag som var riktigt hett. Så hett så man nästan inte ides att gå ut i spåren och träna. Men när man väl tog sig ut och skulle sätta sig ner för lunch, så var det inte direkt så man längtade efter varm mat.

Vad passar då bättre än varm sommardag när man är ute i spåren om inte lite kall kycklingsallad. Man tar bara grillad/kokt/stekt kyckling från dagens rester. Hackar ner lite grönsaker och kanske lite kall pasta till. Sen ser man till att lägga ner några kylklossar i ryggsäcken, med kycklingsalladen och dryck. Så passar det som hand i handsken när det är dags för att fylla på depåerna.

Kycklingen innehåller nyttiga proteiner som man behöver ute i spåren. Samtidigt så får man i sig långsamma kolhydrater från pastan. Ger bra med energi med ganska lågt kaloriinnehåll. Något som är perfekt när man inte vill vara för tung när man springer och samtidigt har hjärnan på topp och undviker eventuella energi drops som kan uppstå när man äter för “fet” mat.

Just fet man är något man bör undvika under själva tävlingsdagarna. Men tycker det funkar oerhört bra efter man tävlat eller efter ett tungt träningspass. Då slänger jag gärna i mig en Hawaii Pizza och en ett glas rosé. Någon slags vardagslyx får man unna sig ibland tycker jag.

Hursomehlst. Kycklingssallad tillhör top 5 favoriträtter som är anpassd för orienterare som mig. Gott och nyttigt. Kanske lite mer pill då det behöver tärnas och maten behöver vara relativt färsk. Då den inte får bli för varm under de varma sommar dagarna.

Kommer ni förresten ihåg kronfågel reklamen? Så jädra bra!

Comments are closed.