Kål och morotssallad


Här är en tips som jag fångade upp på idrottenonline.se passar jättebra på hösten när äppelträden börjar bära frukt. Det ligger en del förarbete i det hela, då man behöver tvätta, skala och skära grönsaker och frukt. Men sen är det bara att äta.

Ingridienser:

  • Morötter
  • Vitkål
  • Skalade äpplen
  • Olivolja
  • Örtkryddor
  • Citron

Otroligt nyttigt och inte minst otroligt gott att äta. Maträtten i sig kanske inte har den bästa hållbarhetstiden, så svårt att göra någon större batch av det hela. Men tänk er en helg fylld med orientering och ha med den här lådan ut i skogen. Man kommer liksom inte närmare naturen än detta. Och det smakar extra gott att äta ute i naturen.

Man river morötter, vitkål och äpplen och blandar samman. Sedan så pressar man över lite citron, kör lite olivolja och sen krydda efter behag.

Vi har ganska mycket äpplen från våra tre äppelträd här på tomten. Morötter har vi en del likaså. Däremot vitkål och dylikt kan man inhandla ganska billigt i närmaste affär. Så förutom att det är nyttigt och gott, så är det en otroligt billig rätt att konsumera. Vår barn älskar det också. Så det är trevligt att kunna få i dom det välbehövda vitaminerna som finns i kål och morotssalladen.

Hoppas ni gillar mattipsen som jag postar här. Även om det inte är dom mest detaljrikaste rätter. Utan bara lite tips på vad man kan äta när man kör orienteringstävling och träning. Ska försöka komma med lite fler bra tips som jag använder mig i vardagen.

Comments are closed.