Orientering i snö och minusgrader


Nu har tiden kommit då många drar sig för att ge sig ut och orientera men där jag, Camilla, känner att det finns så mycket att vinna på att ge sig ut och inte bara hänga på gymmet. Det handlar mer om att klä sig rätt.

Det största misstaget som många gör är att klä på sig för mycket utan att tänka på att när man väl börjar svettas så blir det för varmt. För min del så föredrar jag ull. Många tänker på tjocka ylletröjor men här handlar det om tunna linnen och kortare byxor som gör att man inte fryser om rumpan och låren. Att lager på lager är effektivt och känt sedan länge är inte för intet. Genom att klä sig med flera lager kan luften emellan värmas upp och se till att du är varm. Sedan är givetvis vindjackan och ett par vindbyxor ett måste enligt mig eftersom det skyddar mot de kalla vindarna.

Ett tips; använd inte bomull, det behåller fukten och kyler ner dig. Använd ett underställ och strumpor i ull och du är redo att ge dig ut i vintervädret för att njuta av naturen och samla på dig lite D-vitamin. Tänk även på att det mörknar snabbt så att investera i en pannlampa är en bra idé.

Comments are closed.