Om mig

Mitt namn är Camilla från Markaryd och jag har ganska så många olika fritids intressen. Det främsta är dock orientering och här vill jag berätta lite om mina kunskaper och erfarenheter från alla år som jag sysslat med detta.

Jag är nu 28 år gammal och började med orientering när jag var i 12 års åldern. Jag minns dock att jag provade på det en del när jag var yngre också. Det var givetvis mest på skoj och under sport dagar med skolan som jag fick prova på det första gångerna.

Jag har alltid gillat att läsa kartor. Detta kommer förmodligen från att jag vistades ute på sjön mycket som yngre och då ofta fick i uppgift från mina föräldrar att läsa kartor när vi seglade. Det är såklart väldigt annorlunda att göra det i skogen när man orienterar men jag tror ändå att mitt intresse väcktes redan där ute på sjön.

Jag har också alltid varit väldigt tävlingsinriktad så nånting som jag är bra på har varit en perfekt hobby för mig. Jag provade även på många andra sporter som ung men det var just orientering som jag lyckades prestera bra inom och därför tror jag det blev lite roligare också. Lite som att vinna på casino i mobilen, man får blodad tand och vill spela mer.

Min dröm är att få resa till flera tävlingar runt om i världen och orientera i olika miljöer. Jag har främst vistats inom Sverige när jag orienterat och därför skulle erfarenheten från utlandet vara väldigt stimulerade tror jag. Förhoppningsvis kan jag komma iväg på några utländska tävlingar i spännande klimat i framtiden och sedan berätta om dessa här.

Det finns ganska många intressanta aspekter att tänka på för att bli bra på orientering. Därför tycker jag det känns vettigt att dela med sig av dom sakerna här så andra orienterare kan förbättra sig. Det är samtigt bra för mig att skriva om det då jag på något sätt formulerar mina tankar och funderingar. Detta gör att jag lättare kan använda just dom kunskaper jag har på ett bättre sätt tror jag.

Det bästa av allt tycker jag dock är just att man får vara ute i naturen. Vi pratar inte om själva tävlingsmomentet nu. Det är så pass härligt att bara vara där ute i det vilda att jag tycker alla borde ta en chans och prova på sporten. Jag nämnde förut att jag är tävlingsinriktad med jag har full förståelse för dom som bara använder sporten som ett sätt att komma ut i naturen och få lite motion samtidigt också.

Jag tror min största styrka som orienterare är just möjligheten att läsa av kartor snabbt. Jag hamnar väldigt sällan fel och väljer nog oftast den bästa vägen till en kontroll. Min största svaghet är förmodligen snabbheten. Jag orkar springa väldigt länge med så fort går det oftast inte. Kanske är det lite mer muskler som behövs, jag är inte helt säker. Det skulle dock vara skönt om man hade lite mer fart i benen.

Hopppas ni alla kommer gilla min sida och förhoppningsvis kan den bli mer populär med tiden.

Kramar Camilla

  1. No comments yet.
(will not be published)