Bättre fysik stärker mentalt


Se ljuset i tunneln

Se ljuset i tunneln

När din fysiska status är på topp kommer det även återspeglas i din mentala styrka. Blir man trött så börjar man väldigt snabbt att även tänka sämre. Det är svårare att ta bra beslut när man har andnöd och bara vill lägga sig ner och vila.

Det skapar även en mental styrka på startlinjen om man känner sig stark konditions mässigt och fysiskt Då kommer man lätt att kunna få lite extra självförtroende som kan komma att göra skillnaden många gånger mellan kanske just en medalj eller fjärde plats.

Ett bra sätt att förbättre sig mentalt blir just genom att pressa sig själv hårt fysiskt. Springer man stenhårt så att man går in i väggen och sedan tränar på att ta viktiga beslut regelbundet så kommmer det att bli lättare med tiden. Ni kommer att bli bättre på det. Jag har gjort många misstag då jag varit trött många gånger. Det är dock ofta något man lär sig av. Just i stunden är man nog oftast arg och besviken. Det är dock värt att komma ihåg att det gör en lite starkare varje gång. Man lär sig av sina misstag och blir bättre och bättre på att ta bra beslut i tuffa situationer om man utsätter sig för det väldigt ofta.

Givetvis ska man komma ihåg att det påverkar psyket lite annorlunda när man tävlar på riktigt och när man är ute och tränar. Så gällande detta så är mitt tips att inte se alla tävlingar som för seriösa. Var inte rädd för att misslyckas när ni tävlar. Se det som ett träningspass för att simulera just jobbiga situationer där ni känner er pressade. Ni kommer bara att bli bättre och bättre på att hantera dom med tiden.

Comments are closed.