Pasta för att orka mer


Pasta för orienterare

Pasta för orienterare

Förutom orientering, så är mat ett av mina största hobbyområden. Det går faktiskt att kombinera dom bägge eftersom en duktig orienterare bör tänka på maten för att hålla både kropp och knopp på topp.

Fysiskt sätt så tycker jag pasta ger bäst effekt dagarna innan tävling eller ett hårt träningspass. Sen att det finns så många kombinationer man kan kan göra med pasta är ett klart pluss! Det går oftast snabbt också att slänga ihop, beroende hur avancerat man vill göra det.

Mina Tre favorit pastan All-Time
# Spaghetti (Fiberrikt)
# Makaroner (Snabbmackaroner)
# Tagliatelle (Spenat)

Mina tre favorittillbehör till pastan
# Bolognese
# Carbonara
# Vitlök/Chilli/Kyckling Combo

För mig spelar det egentligen ingen roll hur man kombinerar pastarätterna med tillbehören. På det sättet är jag väll inte direkt någon gourmé lirare. Utan mer än hobby matlagare.

Det bästa är också med pasta och tillbehören att man kan göra storkok av t.ex. bolognesen. Lite svårare med carbonaran dock tycker jag. Då det inte blir samma fräscha smak. Men på det stora hela så är det blir det bra.

Nu ska jag väll inte fördjupa mig in hur man lagar dom här rätterna. Utan jag tänker mer tipsa om vad jag tycker är bäst när det kommer till att ladda depåerna inför orienteringtävlingar och träningar, eftersom det utgör en stor del av det hela. Det finns bra recept på ICA.se, Tasteline.se, recept.se och många fler. Det är egentligen bara att googla

Ett bra tips när det kommer till pasta och du hade tänkt ta med det ut till lunchlåda .Är att koka pastan strax innan den når al dente, eller precis då och ta av pastan från spisen och låta den stå. Pastan kommer sedan bli lagom mjuk när man käkar den ute i spåren.

Comments are closed.